szűrővizsgálatok
dietetika-szakrendelés

Szűrővizsgálatok

H-P:  08:00 – 20:00

Kinek javasolt a szűrővizsgálatokon való részvétel?

Mindenkinek, aki törődik saját egészségével. Hatványozottan javasolt azoknak, akiknek a családjában előfordult krónikus betegség, pl. magasvérnyomás betegség, cukorbetegség, daganat. Magyarországon a halálozási statisztika szerint az esetek több, mint 50%-ért a szív- és érrendszeri megbetegedések, közel 30%-ért pedig a daganatos betegségek felelősek. Időben kiszűrve mindkét betegség jól gyógyítható!

dietetika-szakrendelés

Milyen gyakorisággal javasolt szűrővizsgálatra jelentkezni?

Az életkortól, a vizsgálat típusától és eredményétől függ, milyen időközönként javasolt megismételni azt. A legtöbb szűrővizsgálatra igaz, hogy panaszmentesség esetén elég évente megismételni, de vannak olyan beavatkozások is (pl. vastagbéltükrözés), amiket jelentősen ritkábban ismételnek.

cukorbetegség-diabétesz

Az internet és a média modern világában a legtöbb platformon találkozunk olyan hirdetésekkel, applikációkkal, amik a kiegyensúlyozott táplálkozásra, rendszeres testmozgás fontosságára hívják fel a figyelmet. Az egészséges életmód az egyik alapja a betegségek megelőzésének, de akármennyire is igyekszik az ember, vannak olyan faktorok, mint pl. a nem, életkor, genetikai hajlam, amin változtatni sajnos nem tudunk, mégis jelentősen befolyásolhatja egyes betegségek kialakulásának esélyét.

Ezért az egészségtudatossághoz szorosan hozzátartozik a szűrővizsgálatokon való részvétel. Ezek olyan eljárások, melyek a még tünet-és panaszmentes személyek időnkénti vizsgálatát jelentik, a még rejtett betegség valószínűségének kizárására, vagy éppen megerősítésére. A szűrővizsgálatok lehetőséget biztosítanak a betegségek lehető legkorábbi felismerésére, amikor az még kezelhető. Ezzel párhuzamosan pedig a szövődmények kialakulása is megelőzhető, mérsékelhető

Milyen szűrővizsgálat javasolt?

Panaszmentesség esetén 1-2 évente javasolható:

eltérés nélküli esetekben 10 évente javasolt ismételni.

A ColonAiQ vérmintából végzett teszt, mely a kolorektális rák kialakulását szabályozó 5 gént vizsgálja.

vesék, máj, nőgyógyászati szervek, prosztata szerkezete vizsgálható ilyen módon.

Tervezd edzéseid biztonságosan és maximalizáld teljesítményed!

További szűrővizsgálatok

Fiatal felnőtt kortól, panaszmentesség esetén évente javasolható:

„Egészség alapcsomagunkat” azért hoztuk létre, hogy a szervezet legfontosabb szervrendszereinek működéséről egy átfogó képet tudjunk adni

az általános vérképen és vizeletvizsgálaton túl javasolt a máj-és vesefunkciós paramétereket, vércukorszintet, ionokat, vérzsír értékeket, vasat, és a pajzsmirigy működést jelző hormonok szintjét ellenőriztetni.

EKG, szívultrahangvizsgálat lehetővé teszi a ritmuszavarok, a szívizom szerkezeti eltéréseinek korai észlelését.

mellkasröntgen vizsgálattal, külső egészségügyi szolgáltatók együttműködését kérjük

„Az egészségi állapotfelmérés általában a laboratóriumi vizsgálatokkal kezdődik”