Labordiagnosztika, vérvétel

Hétfő:             08:00 – 11:00

Csütörtök:      08:00 – 11:00

Labordiagnosztikai vizsgálatok

A PraxisPontban heti 2 alkalommal végzünk laborvizsgálatot, rövid várakozási idővel, tapasztalt, gondos szakembereink segítségével, pácienseink visszajelzései alapján a vérvétel így minimális fájdalommal jár. Székesfehérváron dolgozunk a SYNLAB együttműködő partnereként. A vérvételt megelőzően kollégánk tájékoztatja Önt, milyen előkészületek szükségesek az adott laborvizsgálatához. Amennyiben Ön ájulásra hajlamos, kérjük  jelezze, akkor fekvő állapotban végezzük a vizsgálatot! A PraxisPontban lehetősége van belgyógyász szakorvossal konzultálni, ha elkészült laborleletei között tájékozódni szeretne, szükség esetén a megfelelő szakrendelésre tudja Önt irányítani, ha további kivizsgálásra van szüksége.

PraxisPont Laboratoriumi vizsgalat kiertekeles

Mikor indokolt a labordiagnosztika?

Tünetek fennállása esetén, de mindenki számára évente legalább egy alkalommal egy teljes körű laboratóriumi vizsgálat indokolt, hiszen az egészségről van szó A szervezet állapotfelmérése tünetmentesség esetén is javasolt. Számtalan életminőséghez köthető problémára is fény derülhet (például magas koleszterin, alacsony pajzsmirigy működés). Megelőzés szempontjából is indokolt az éves ismétlés. A labordiagnosztika segítséget nyújt számos betegség korai felismeréséhez, valamint fontos információkkal szolgál egyes kezelések hatékonyságának megítéléséhez. Egy teljes körű labordiagnosztikai vizsgálat során mérhető a vércukor és a vérzsírok szintje, vérkép, és vizelet vizsgálat végezhető, képet kapunk a máj-és vesefunkciókról, a pajzsmirigy működéséről, vérzsírokról, gyulladásos paraméterekről, valamint alapvető ionokról. Ezt nevezzük „Egészség alapcsomagnak”.

Dr. Jászberényi Orsolya

Dr. Jászberényi Orsolya

labor diagnosztikai szakorvos

Tóth András

Tóth András

labor diagnosztikai szakasszisztens

Bóka Erzsébet

Bóka Erzsébet

labor diagnosztikai szakorvos szakasszisztens

Hívjon minket!

Gyakran keresett vizsgálatok

Az általános vizsgálatok mellett gyakran kérik az orvosok, páciensek az ételallergia vizsgálatot, légúti allergia vizsgálatot, májfunkció vizsgálatot (ha a páciens rendszeresen szed gyógyszereket, akkor kiemelten fontos), pajzsmirigy működés részletes feltérképezését, túlsúly okának laboratóriumi vizsgálatát. A szükséges vizsgálatról egyeztessen kezelőorvosával! A vizsgálat elvégzésével egy álalános és átfogó információt kapunk a szervezet működéséről, amely a diagnózis felállításában is fontos szerepet játszik. A laboratóriumi vizsgálatok közé tartoznak a kémiai, mikrobiológiai, speciális alvadási, COVID, genetikai, nyomelem, allergiavizsgálatok, valamint tumor markerek, stb. A vizsgálat ajánlott mindenki számára, évente legalább egy alkalommal, szűrő jelleggel.

dietetika-szakrendelés

Alapvizsgálatok

Alapvizsgálatok közé tartozik a véralvadási vizsgálat, a vizeletvizsgálat és székletvizsgálatok, amelyek rengeteg információval szolgálnak a szervezet aktuális állapotáról. Krónikus betegségekre, fertőzésekre, paraziták jelenlétére derülhet fény az elvégzésükkel.

abor vérvétel PraxisPont

A labordiagnosztika több vizsgálattípust foglal magában.

Ezek segítségével meghatározható a
különböző betegségekre való hajlam, felismerhetők az allergiás reakciót kiváltó anyagok, kiderül,
található-e a páciens szervezetében különféle kórokozók elleni ellenanyag, átesett-e pl. Covid
fertőzésen a közelmúltban, rendben van-e a vizsgált személy hormonháztartása, a szedett
gyógyszerek kellően hatékonyak-e, okoznak-e esetleges mellékhatást, és így tovább.

Hematológiai vizsgálattal feltérképezhetők a vérképző-és nyirokszervek elváltozásai. A leggyakrabban előforduló hematológiai laborvizsgálatok a fehérvérsejtek, vörösvértestek, vérlemezkék mennyiségi és minőségi megváltozását vizsgálják. A hormonvizsgálatok a szervezet belső elválasztású mirigyei által termelt hormonok mennyiségét vizsgálják, amelyből következtetni lehet a hormont termelő mirigyek, esetleg más, ehhez köthető szervek állapotára.

Labor vizsgálatok, csomagok

Egészség alapcsomag

 

Post COVID Csomag

Obezitológia, lipidológia csomag

Pajzsmirigy funkció

Táplálékintolerancia vizsgálatok

Laktózintolerancia

Hisztamin intolerancia

Cöliákia, gluténszenzitív enteropátia, lisztérzékenység

Cöliákiaszűrés immunológiai módszerrel

Légúti (inhalatív) allergia

Ételallergia

Total IgE

Hematológiai vizsgálat

Hormon vizsgálat

Infekciós szerológiai

Tumor markerek 

Enzim vizsgálatok

Sportolói alapcsomag

Sportolói bővített csomag

„Az egészségi állapotfelmérés általában a laboratóriumi vizsgálatokkal kezdődik”