Cím: Székesfehérvár, Bregyó Köz 5.

KORONAVÍRUS (SARS-COV-2) ELLENANYAG VIZSGÁLAT VÉRMINTÁBÓL A PRAXISPONTBAN /SYNLAB PARTNER/

Laborvizsgálataink során az új koronavírus spike fehérje ellen termelt specifikus IgG antitest (ellenanyag) kerül kimutatásra, mely a korábban átvészelt fertőzést és/vagy vakcináció eredményességét is alkalmas kimutatni.

Az IgG típusú antitestek megjelenése a fertőzés, ill. oltottság (2. oltás) után 10-15 nappal várható.

Aktuális fertőzés, ill. a fertőzőképesség megállapítására az ellenanyag teszt nem alkalmas. Ezen esetekben légúti mintából vett PCR–vizsgálat szükséges!

Védettség igazolására a megjelenő antitestek mennyiségére ad információt, ez azonban nem egyenesen arányos a védettséggel.

Azt jelzi, hogy létrejött immunválasz, ami biztosan segít a védekezésben egy esetleges későbbi fertőzés esetén, de a teljes immunvédelemben sokféle faktor játszik szerepet, aminek teljeskörű vizsgálata egyetlen teszttel nem biztosítható.

A pozitivitás határértéke: 50,0 AU/ml

Negatív az eredmény, ha a mért érték < 50,0 AU/ml.

Pozitív az eredmény, ha a mért érték ≥ 50,0 AU/ml. (magyarázat: a pozitív érték jelenti a “védettséget”)

Immunszupprimált (gyengített immunrendszerű) páciens esetén az antitestválasz nem minden esetben mutatható ki.

Az ellenanyagszint a fertőzés lezajlása után idővel a kimutathatósági szint alá csökkenhet, ami nem feltétlenül jelenti a védettség eltűnését is.

A vizsgálat vénás vérből történik, az eredményt 4-6 nap után tudjuk biztosítani.

Koronavírus fertőzés szövődményes esetei

A koronavírus fertőzés elsősorban a légutakat érinti, azonban gyakran neurológiai tünetek is kísérik pl: íz-és szaglásvesztés, fejfájás, szédülés, izomfájdalmak. Ezen tünetek gyakran hetekig megfigyelhetőek akkor is, ha a vírusfertőzés csak enyhe lefolyású volt.

A koronavírus fertőzést követően előfordulhatnak szív-érrendszeri szövődmények, pl.  szívizomgyulladás, szívizomkárosodás, vérrögképződés.

Elhúzódó betegség esetén javasolt további vizsgálatokkal kiszűrni az esetleges szervi elváltozásokat, tudatosan és fokozatosan visszatérni a korábbi fizikai megterheléshez, sportoláshoz.

Mivel a vírus a tünetmentes fertőzötteknél szintén nagy arányban okozhat szövődményeket, így számukra is fontos lehet a vizsgálat.

A “POST-COVID” ( Covid utáni) laborcsomag segítségével a fertőzésen átesettek kaphatnak képet az esetlegesen kialakult szövődményekről.

Vizsgálatok:Ár (HUF)elkészül (mn)
Vérkép (quantit. + 5 diff)17001
D-dimer mennyiségi meghat.68501
Karbamid3401
Kreatinin (+ eGFR)4601
CRP (ultraszenzitív)24401
Ferritin48401
Totál bilirubin3401
GOT (ASAT)3401
GPT (ALAT)3401
Gamma-GT3401
Laktát-dehidrogenáz (LDH)3401
Kreatinkináz-MB (CK-MB) koncentráció32101
Kardiális troponin71201
Admin. és vérvételi díj3000 
Össz.:31660 
Kedvezményes csomagár: 28800