Cím: Székesfehérvár, Bregyó Köz 5.

Aneszteziológiai ambulancia

Tervezett műtét előtt optimálisan 10-14 nappal ajánlott az altató orvosi vizsgálat. A vizsgálat célja a beteg általános állapotának és betegségeinek felmérése, ennek ismeretében dönt az altatóorvos a beteg műthetőségéről.
A beteg vizsgálata mellett az orvos áttekinti a hozott labor és vércsoport eredményt, EKG-t és a korábbi egészségügyi dokumentációt. Lehetőség van mindezen vizsgálatokat elvégeztetni a PraxisPontban.
Az altató orvos dönt arról, hogy a tervezett műtéti érzéstelenítéshez szükséges-e még további vizsgálat vagy szakorvosi konzílium.
Amennyiben a tervezett műtétre nincs alkalmas állapotban a beteg , további kivizsgálásra vagy gyógyszerelésének módosítására van szükség, az altatóorvos javaslatot tesz, illetve szakorvoshoz irányítja a pácienst. Ennek az a célja, hogy a betegek a lehető legjobb állapotban kerüljenek műtétre, így csökkenthető ugyanis a műtéti és altatási kockázat. Amennyiben a beteg állapota javul vagy stabilizálódik ( például: cukorbetegsége egyensúlyba kerül vagy vérnyomás értékei normalizálódnak) ismételt altató orvosi vizsgálat szükséges.
Amennyiben a beteg műtétre alkalmas állapotúnak bizonyul, az altatóorvos tájékoztatja őt a tervezett érzéstelenítési módról, annak veszélyeiről, szövődményeiről. Az altatóorvos elrendeli a műtét előtti gyógyszerelést és a szükséges előkészítést. A beteg a felvilágosítást követően a tervezett érzéstelenítésbe írásban beleegyezését adja.

 

Jelentkezés szakrendelésre:

Telefonos elérhetőség: +36 30 907 5235

E-mail cím: info@praxispont.hu

weboldal elérhetősége: https://www.praxispont.hu

Cím: Székesfehérvár, Bregyó köz 5.