neurológia
neurologia

Neurológia Ideggyógyászat

Kedd:              17:00 – 19:30

Csütörtök:      17:00 – 19:30

dietetika-szakrendelés

A neurológiai vizsgálat menete

A neurológia a központi idegrendszer (agy, gerincvelő) és a környéki idegrendszer (perifériás idegek) betegségeivel foglalkozik. Székesfehérvári rendelőnkben kiváló szakmai színvonalon, relatíve rövid határidővel tudjuk fogadni pácienseinket. A leggyakoribb panasz, amivel a betegek a neurológushoz fordulnak a fájdalom (fejfájás, migrén, különböző tartós fájdalmak), szédülés (bizonytalanságérzés vagy forgó jellegű), zsibbadás (pl. krónikus neuropathiák), mozgászavar (pl. Parkinson kór), eszméletvesztés (pl. epilepszia).

dietetika-szakrendelés

Mit hozzon a beteg a vizsgálatra?

A vizsgálathoz szükségesek a beteg korábbi orvosi leletei, zárójelentései, vizsgálati eredményei. A szedett gyógyszerek listáját, és azok dózisát, valamint  a szedés gyakoriságát is nagyon fontos tudni, hisz ezek nélkül nem lehet megfelelő és biztonságos kezelési javaslatot adni.

Dr. Kerényi Levente Ph.D.

neurológus főorvoss

Dr. Kovács Réka

neurológus szakorvos

Hívjon minket!
dietetika-szakrendelés

A neurológiai vizsgálat menete

A vizsgálat elején a neurológus kikérdezi a beteget korábbi betegségeiről, jelen panaszairól. Elengedhetetlen, hogy a beteg tudja, milyen gyógyszereket szed, van-e gyógyszerérzékenysége. Ezt követően megtörténik a neurológiai vizsgálat. Megvizsgáljuk az agyidegeket, az izomerőt, reflexeket, az érzőkört, a coordinatiot. Ehhez reflexkalapácsot, vattadarabkát, hangvillát, stb. használ a neurológus. Ennek célja az, hogy van-e a betegnek olyan tünete, ami az idegrendszer betegségére utal, és az, hogy hol helyezkedhet el a betegség. A panaszok és vizsgálat eredménye alapján lehetséges eldönteni, hogy szükséges-e a diagnózis pontosításához további vizsgálat. pl. Carotis Doppler, ez a vizsgálat a PraxisPontban elvégezhető. CT, MRI, vizsgálatok külső partnerek segítségével vehetők igénybe. EEG, ENG, EMG, VEP, BAEP más intézményekben érhetők el.

neurologia

A neurológia a központi (agy, gerincvelő) és a környéki idegrendszer (perifériás idegek…) betegségeivel foglalkozik.

A leggyakoribb panasz, amivel a betegek a neurológushoz fordulnak a fájdalom (fejfájás, különböző tartós fájdalmak), szédülés (bizonytalanságérzés vagy forgó jellegű), zsibbadás (pl. krónikus neuropathiák), mozgászavar (pl. Parkinson kór), eszméletvesztés (pl. epilepszia).

Fejfájások

A fejfájások több mint 90%-a elsődleges fejfájás. Ez azt jelenti, hogy nincs kimutatható eltérés a fejfájás hátterében. Ide tartozik a migrén, a tenziós fejfájás, a cluster és hemicrania. Tovább… 

Krónikus, neuropátiás fájdalom, zsibbadás

Ha egy fájdalom tovább tart mint 3 hónap, krónikus fájdalomról beszélünk. Szemben az akut fájdalommal (pl. ha elvágjuk a kezünket az fáj, Tovább…

Stroke

A sürgősségi kórképek közül a leggyakoribb a stroke (szélütés, gutaütés) aminek típusos tünete az arc elferdülése, féloldali végtag gyengeség és beszédzavar. Ha ilyen panaszok jelentkeznek, az sürgős kórházi Tovább… 

Értékeink

Hiszünk egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magán egészségügyi ellátórendszer megvalósításában. Szívügyünknek tekintjük a gyógyítást, egy hosszú távon működőképes rendszer kiépítését, aminek része a jövő orvos generációjának mentorálása, egyfajta műhelyként alapítottuk meg a PraxisPontot.