Dr. Ölvedy Csaba

Dr. Ölvedy Csaba

Belgyógyász, kardiológus,
hipertonológus főorvos
Bemutatkozás

20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem a belgyógyászat és kardiológia területén. 1998-ban végeztem a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Diplomám megszerzése óta dolgozom a székesfehérvári megyei kórházban. A folyamatos szakmai gyakorlati és elméleti képzésem eredményeként 2003-ban Belgyógyászatból sikeres szakvizsgát tettem. Belgyógyász szakorvosként is folytattam a kardiológiai irányú képzésemet, majd 2006-ban Kardiológiából is szakképesítést szereztem.
A kardiológiai fekvő- és járóbeteg szakellátást a coronaria őrzőben, a kardiológiai osztályon és a kardiológiai szakrendelésen végzett munkám során gyakorlom és nagy tapasztalatra tettem szert a korszerű betegellátásban és a kardiológiai diagnosztikai vizsgálatok végzésében. Gyakorlója vagyok számos non-invazív kardiológiai diagnosztikai eljárásnak, mint a szívultrahang (echocardiographia), terheléses EKG (ergometria), Holter EKG, ambuláns vérnyomás monitorozás (ABPM) és szív koszorúér CT(cardio CT). 2003 óta végzek szívultrahang vizsgálatot, amiből 2010-ben „Magyar Transthoracalis Echocardiographiai” licenszvizsgát tettem, ezáltal jogosultságot szerezve a felnőtt transtorakális szívultrahang vizsgálatok önálló végzésére. 2017-ben kiváló eredménnyel a „Nemzeti Vizsgabizottság Tanúsítványát” is elnyertem.
2015-ben előzetes gyakorlati és elméleti képzésem eredményeként sikeres licensz vizsgát tettem „Hypertonológia”-ból és ezáltal a magasvérnyomás betegség kezelésének minősített orvosa lettem.
2007-ben kezdtem szívkatéterezést végezni, amiből 2009-ben „Magyar Intervenciós Kardiológus” akkreditációt szereztem. Azóta rendszeresen nagy esetszámú katéteres kardiológiai beavatkozást végzek a fehérvári Szívkatéteres Laborban.
Jelenleg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház II. Belgyógyászati Osztályának kardiológus részlegvezető főorvosa vagyok.
Emellett több tudományos cikk, poszter és előadás szerzője és társszerzője vagyok.
Tagja vagyok a Magyar Kardiológusok Társaságának, ezen belül az intervenciós és képalkotó diagnosztika munkacsoportnak, illetve a Magyar Hypertonia Társaságnak.
Házasságban élek, egy fiúgyerek édesapja vagyok.