Dr. Csikós Csaba

Dr. Csikós Csaba

belgyógyász, kardiológus, hipertonológus főorvos
Bemutatkozás

1970-ben születtem Szolnok megyében. Orvosi diplomámat 1994-ben szereztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Már az egyetem alatt szigorlóként, majd pár évet a diplomám után kórházi munkám mellett az Országos Mentő Szolgálatnál kivonuló orvosként dolgoztam, ahol a sürgősségi ellátásban szereztem gyakorlatot.

Közel 25 éve a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház II Belgyógyászati osztályán dolgozom, jelenleg osztályvezető főorvos helyettesi beosztásban.

Belgyógyászatból 1999-ben, majd Kardiológiából 2001-ben kiváló eredménnyel szakvizsgáztam. Munkám során fekvő és járó beteg ellátásban is részt veszek. Járó beteg ellátás keretében kardiológiai betegeknél szívinfarktus, koszorúsér, szívelégtelenség gondozást, magas vérnyomás, ritmuszavar kezelést, illetve szűrést és megelőzést végzek. Fekvő beteg ellátás során a kardiológia subintenzív osztályon és a koronária őrzőben dolgozom. Munkám során nagy számban végzek szívultrahang vizsgálatot, terheléses és Holter EKG és 24 órás vérnyomás vizsgálat (ABPM) kiértékelést.

Az elmúlt időszakban a szakvizsgákon kívül a folyamatos továbbképzéseknek köszönhetően szívultrahang vizsgálatból
2007.-ben Honoris Causa képesítést, majd 2017.-ben a „Nemzeti Vizsgabizottság Tanúsítványát” is megkaptam kiváló eredménnyel. 2007 óta jelentős számú szívkatéterezést is végzek, 2011-ben Magyar Intervenciós Kardiológus Diplomát szereztem. 2015-ben hypertonológiából sikeres licence vizsgát tettem, így a magas vérnyomás betegség kezelésnek minősített orvosa lettem. Jelenleg lipidológus (zsíranyagcsere zavar) képzésben veszek részt. Munkám mellett a Belgyógyászat tantárgy oktatásában és vizsgáztatásában is részt vettem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékén.

Több előadás, poszter és tudományos cikk szerzője és társszerzője vagyok. Házasságban élek, három fiúgyermekem van.

Azon kedves betegeimnek javaslom segítségemet, akik a modern diagnosztika és terápia mellett azt is igénylik, hogy orvosuk partnerként tekintsen rájuk, illetve akik a betegségük és a kezelésük lényegét is érteni szeretnék.

Tovább a szakrendeléshez >> kardiológia