Dr. Csernavölgyi István belgyógyász, kardiológus, hipertonológus főorvos

Dr. Csernavölgyi István

belgyógyász, kardiológus, hipertonológus főorvos
Bemutatkozás

Dr. Csernavölgyi István, belgyógyász, kardiológus főorvos. 1991-ben szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen. 1996-ban belgyógyász, majd ezt követően, 1999-ben kardiológus szakvizsgát tett, továbbá hypertonológia és echokardiográfia licenc vizsgával is rendelkezik. 2012-ben a budapesti Szent István Egyetemen az „Egészségügyi gazdálkodási és stratégiai specialista” szakon diplomázott.

Egyetemi évei alatt mentőtisztként dolgozott, orvosi diplomája megszerzését követően a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban belgyógyászként tevékenykedett. 2000-től a móri Városi Kórházban osztályvezető főorvosként, később orvosigazgatóként végezte feladatait. 2010-től 2020-ig a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója volt.

Vezetése alatt munkatársaival átszervezték a megyei ellátórendszert, működőképessé tették a betegutakat, a megyei ellátásban esélyegyenlőséget teremtettek, a kis kórházi ellátás kapcsán új modellt valósítottak meg. Vallja, hogy az egészségügyi ellátórendszer gazdasági stabilitása csak eszköz, értelmet akkor nyer, ha ez gyógyítói erőben realizálódik.
Igazgatósága alatt az intézmény a Semmelweis Orvostudományi Egyetem és a Pécsi Orvostudományi Egyetem oktató és gyakorló kórháza lett. 2018-tól a Szent György Kórház Közép-Kelet Európában elsők között nemzetközi transzlációs központként is működik.
Ezek a képességek a gyógyítói munkában realizálódtak, a kórház eljutott oda, ami az ellátórendszer esszenciája: akart és tudott gyógyítani, s mindezt a legmagasabb progresszivitási szinten.

Főigazgatói feladatai mellett 2014-2020 között a Fejér Megyei Egészségügyi Fórum elnöki tisztét töltötte be.

Díjak:

  • 2015 – „ Az év IME előadója” 3. helyezés- „A Fejér Megyei ellátás helyzete és lehetőségei az egészségügyi struktúra újragondolása kapcsán” témában.
  • 2017 – A Fejér Megyei Önkormányzat Berzsenyi Zoltán díj az egészségügyben végzett szervezői munka kapcsán.
  • 2020 – Szent György Emlékérem a FMSZGYEOK fejlesztéséért és az intézmény tudományos oktatási tevékenységéért.

2022-től a Budai Egészségközpont Zrt. vezérigazgatója.

2022-től a Vállalkozók Országos Szövetsége Egészségügyi tagozat fekvőbeteg szekció elnöke.

Személyes és szakmai hitvallása, hogy a beteg java a legfőbb vezérlő elv, ennek megfelelően végzi vezetői és gyógyítói tevékenységét.