reumatologia
reumatologia
reumatologia

Reumatológia

Kedd:    10:00 – 12:00

Tel.:  +36 30 907 5235
E-mail: info@praxispont.hu
Cím: Székesfehérvár, Bregyó köz 5.

reumatologia

Szakorvosunk az alábbi panaszokkal,
tünetekkel várja pácienseket

Nyaki, háti és ágyéki gerincet érintő fájdalom, mozgáskorlátozottság. Kopásos eredetű ízületi panasz, mely főleg terhelésre jelentkezik, indítási nehézséget mozgáskorlátozottságot okoz. Duzzadt, nyomásérzékeny, meleg, fájdalmas ízületi panasz, melyet gyakran kísérhet láz, fogyás, bőrelváltozás, bélgyulladás, szemészeti elváltozás. Egyéb meghatározhatatlan ízületi fájdalmak a váll, könyök, csukló, csípő, térd, boka területén. Inak, izmok húzódásából, megeröltetéséből adódó fájdalma. Végtagokba érzett zsibbadás, görcsös fájdalom. Illetve ha „minden fáj”

ortopédia magánrendelés

Mikor forduljunk reumatológushoz?

Évek óta tapasztalom betegeim körében, hogy nehéz eldönteni egy adott mozgásszervi problémával hova illetve milyen szakorvoshoz forduljanak. Ebben szeretnék segítséget nyújtani.
A reumatológus és az orthopédus is a mozgásszervi betegségekkel foglalkozik.
Vannak határterületi kórképek, így előfordul, hogy a megfelelő alapvizsgálatok után az ortopéd szakorvos a reumatológiára, vagy a reumatológus az ortopédiára irányítja tovább végleges ellátásra a pácienst. A reumatológus olyan jellegű ízületi, mozgásszervi kopásokat, meszesedéseket gyógyít, melyeknél műtéti kezelés nem jön szóba.

Dr. Kerekes Kata Boglárka

Reumatológus szakorvos

Hol és mit tapasztalunk?

A test bármely részén jelentkezhet csont-, izom-, vagy ízületi fájdalom. A mozgásszervi panaszok első tünete a fájdalom, majd a következményes mozgáskorlátozottság, mely hosszabb távon deformitások kialakulásához vezethet. A fájdalom az első tünet, mely miatt a betegek orvoshoz fordulnak. A fájdalom lehet állandó vagy időlegesen, főleg fizikai megterhelés után megjelenő. Amennyiben a fájdalom több hete fennáll vagy az intenzitása fokozódik, esetleg zavarja a pihenést, munkát, mindennapi tevékenységet mindenképpen forduljon reumatológushoz.
A fájdalom mellett sokszor nagyon hamar megjelenő tünet a mozgáskorlátozottság. Ehhez az ízfelszínek kopása, az ízületek duzzanata, a környező szalagok zsugorodása és az izmok erejének csökkenése is hozzájárul. A következményes mozgáskorlátozottság hosszabb távon deformitások kialakulásához is vezethet. Csontritkulás gyanúja, következménye vagy a megelőzés szempontjából elengedhetetlen szűrővizsgálathoz is a reumatológus szakorvos nyújt segítséget.

dietetika-szakrendelés

Mit tehet a reumatológus?

A reumatológus szakorvos feladata a páciens számára legmegfelelőbb és leghatékonyabb terápiás javaslat felállítása, amelynek segítségével elérhetővé válhat a hosszútávra szóló gyógyulás. Részletes anamnesis és panaszok áttekintése után teljeskörű fizikális vizsgálat során állítjuk fel a diagnozist, melyet labordiagnosztikai és képalkotó vizsgálatok pontosítanak szükség esetén. Terápiás terv felállításában mérlegeljük a betegség súlyosságát, a fájdalom erősségét és a beteg mozgáskorlátozottságát. A gyógyszeres terápia és konzervatív kezelési lehetőségek mellett fontos az izomerő és az ízület mozgásfunkciójának megtartása érdekében életmódi tanácsokkal is ellátni a beteget.

Ismert, diagnosztizált betegsége reumatológiai
rendszeres gondozást ígényel?

 Forduljon hozzábk bizalommal

  • gyulladásos eredetű mozgásszervi betegségek: ( rheumatoid arthritis ,spondylitis ankylopoetica,arthritis psoriatica)
  • köszvény
  • csontritkulás
  • valamilyen arthrosis, kopásos eredetű ízületi panasz ( arthrosis :porcok károsodása miatt kialakuló ízületi degeneráció)
  • ismert pockorongsérv

Értékeink

Hiszünk egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magán egészségügyi ellátórendszer megvalósításában. Szívügyünknek tekintjük a gyógyítást, egy hosszú távon működőképes rendszer kiépítését, aminek része a jövő orvos generációjának mentorálása, egyfajta műhelyként alapítottuk meg a PraxisPontot.