ortopédia magánrendelés
ortopédia magánrendelés

Ortopédia

Kedd:  16:30 – 19:00

Csütörtök:  18:00 – 20:00

Székesfehérváron az ortopédiai magánrendelésre közeli határidővel tudjuk fogadni Önöket, ha az alábbi problémák bármelyike fennáll:

  • nyaki fájdalmak
  • rotátorköpeny-sérülések, vállütközési szindróma
  • könyök típusos panaszai – teniszkönyök, golfkönyök, nyáktömlő (bursa) gyulladás
  • csukló és kéz panaszok
  • gerincpanaszok, gerincferdülés, derékfájdalom (lumbago)
  • csípőtáji panaszok
  • térdtáji panaszok: keresztszalag, oldalszalag és porcsérülések, ízületi duzzanatok, kopásos panaszok,   -térdkalács fájdalmai
  • bokaszalag sérülések, rándulásos panaszok
dietetika-szakrendelés

Mi történik az első vizsgálat során?

Az ortopédiai szakvizsgálat első lépése a pontos anamnézis felvétele, mely során a beteg elmondja panaszait (kezdetének időpontját, idejének hosszát, annak körülményeit, panaszok jellegének változását, stb.) Ezt követően az orvos további panaszorientált kérdéseket tesz fel (páciens foglalkozása, esetleges testsúlyváltozás, sportolás, stb.) A következő lépés a fizikális vizsgálat, mely során Tovább…

Dr. Szabó Gábor

ortopéd szakorvos

Dr. Simon Ádám Kornél

ortopéd-traumatológus szakorvos

ortopédia magánrendelés

Az ortopédiai

Az ortopédia az orvostudomány azon ága, amely a mozgási szervrendszer statikájával, biomechanikájával, dinamikájával, a csontok, illetve ízületek, inak, izmok hibás fejlődésével, rendszerbetegségeivel, sérüléseivel foglalkozik. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik még a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágy  részeknek az elváltozása is. A leggyakoribb ortopédiai betegségek, melyek végig kísérik életünk egyes szakaszait:

ortopedia csecsemo csiposzures

Csecsemőkorban

Csecsemőkorban a csípő és egyéb ízületek korai fejlettségét vizsgálják, ld. csecsemők csípőszűrése a PraxisPontban.

gyermek ortopédia praxispont

2-5 éves gyerekeknél

A 2-5 éves gyerekeknél a gerinc és a láb fejlődési eltérései: a gerincferdülés, befelé dőlő bel boka, azaz a bokasüllyedés a leggyakoribb probléma. Serdülőkorban a gerinc fejlettsége áll a középpontban: hanyag tartást”, vagy egyéb gerinc fejlődési  zavart különböztetnek meg.

ortopédia magánrendelés

Felnőttkorban

Felnőttkorban a sportsérülések, illetve a statikus helyzetek miatt, mint például tartós ülőmunka vagy állómunka miatt korai kopási betegségek jelentkezhetnek. Teniszezőknél gyakran teniszkönyök, kosárlabdázóknál pedig gyakran porckorongsérv alakul ki.

idegsebészet

Időskorban

Időskorban az ízületi porckopások okozzák a legtöbb panaszt. Sokféle kezelés tud segíteni a korai szakaszban, azonban a késői stádiumban jellemzőbb a műtéti megoldás. A PraxisPontban

Sportolóknak

A sportortopédia feladatai és területei közé tartoznak:
-Sérülések diagnosztizálása és kezelése
-Műtéti beavatkozások
-Sérülések megelőzése
Tovább>>

Értékeink

Hiszünk egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magán egészségügyi ellátórendszer megvalósításában. Szívügyünknek tekintjük a gyógyítást, egy hosszú távon működőképes rendszer kiépítését, aminek része a jövő orvos generációjának mentorálása, egyfajta műhelyként alapítottuk meg a PraxisPontot.