Dr. Grmela Gábor

Dr. Grmela Gábor

tüdőgyógyász, aneszteziológus és
intenzív terápiás szakorvos
Bemutatkozás

1992-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztályán kezdte meg orvosi pályafutását.

Elsősorban nagy mellkassebészeti műtétek anesztéziájában, posztoperatív intenzív ellátásában, valamint belgyógyászati eredetű légzési elégtelenségben szenvedők légzéstámogatásában szerzett tapasztalatot. Csaknem 10 éven keresztül vett részt Budapesten háziorvosi ügyeleti ellátásban. 1997-ben szerzett szakviszgát Aneszteziológia és Intenzív Terápiából.

2003- tól a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház újonnan alakult Tüdőosztályán helyezkedett el Dr. Pápai Székely Zsolt felkérésére. 2006-ban szerzett Tüdőgyógyászatból szakvizsgát.

Fő érdeklődési területe az Intervenciós Pulmonológia, mely magába foglalja a diagnosztikus és terápiás intervenciós bronchológia teljes körét, a pleura (mellhártya)betegségeinek kivizsgálását, beleértve a pleuroscópia,thoracoscópia( a mellüreg optikus eszközzel történő vizsgálata) elvégzését, valamint a pulmonalis eredetű ( COPD, asthma, pneumonia stb.) légzési elégtelen betegek invazív és noninvazív lélegeztetése, az alvással összefüggő légzészavarok kivizsgálása és kezelése.

Tagja, és vezetőségi tagja a Magyar Tüdőgyógyász Társaságnak, a Magyar Bronchológiai Egyesületnek. A Magyar Bronchológiai Egyesület titkára. Tagja az Európai Tüdőgyógyász Társaságnak.

Számos hazai kongresszuson előadó, workshopokon oktató.

Szabad idejében rendszeresen sportol: triatlon, hegyi kerékpározás, síelés.