Dr. Dunkel Kinga Orsolya

Dr. Dunkel Kinga Orsolya

belgyógyász, gasztroenterológus
Bemutatkozás

Dr. Dunkel Kinga Orsolya vagyok. 2003-ban szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen, 2009-ben belgyógyászat, 2013-ban gasztroenterológia szakvizsgát tettem. Endoszkópos vizsgálatokat közel 15 éve végzek, gyermekeim születése előtt szakvizsgára készülőket is oktattam, illetve gyomor-bélrendszeri vérző betegek ellátását is végeztem.

Rezidensként a hajdani MÁV Kórházban, szakorvosjelöltként a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban dolgoztam Budapesten. A belgyógyászati szakvizsgát követően lehetőségem nyílt a Honvédkórház II. számú telephelyére kerülni, ami a gyulladásos bélbetegek számára az országnak az egyik legnagyobb betegszámmal rendelkező biológiai terápiás centruma.

Székesfehérvárra családi okból kerültem 2014-ben. Jelenleg is a Szent György Kórház Gasztroenterológiai Osztályán – a szakrendelőben és az endoszkópián – dolgozom. 2022 májusától csatlakoztam a Praxis Pont csapatához.

Szakmai érdeklődésem egyik fókuszában a gyulladásos bélbetegek (Crohn-betegség, colitis ulcerosa) gondozása áll. Biológiai terápiás központban dolgozva megtapasztaltam azt, mennyire fontos, hogy ezekben a kórképekben elkerüljük a hosszú távú szövődményeket, amihez már a betegség korai szakaszában a megfelelő kezelés és gondozás szükséges. Úgy gondolom, hogy szakmai ismereteim alapján magam is sokat tudok tenni az ilyen betegek jobb ellátásáért.