Dr. Dunás-Varga Veronika

Dr. Dunás-Varga Veronika

belgyógyász, szakorvos
Bemutatkozás

1990-ben születtem Szentesen. Tudatosan készültem az orvosi pályára, amit nem foglalkozásnak, hanem hivatásnak tekintek.
2015-ben a Szegedi Tudományegyetem- általános orvosi diplomát szereztem.
2015 óta a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház I.sz. Belgyógyászatán dolgozom fekvőbeteg ellátásban.
2018-2020 között a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Tanszék munkáját segítettem kórházunkban adatgyűjtéssel, adatfeltöltéssel és ellenőrzéssel. Több esettanulmány, cikk szerzője, társszerzője lettem. Konferenciákon előadóként vagy poszterrel vettem részt.
2021-ben Belgyógyász szakvizsgát tettem. Szakorvosként az osztályos munka mellett a járóbeteg ellátásban is részt vettem.
2022 év eleje óta a Webbeteg oldalnak írok és lektorálok szakmai cikkeket, valamint az Orvos válaszol rovatban segítek a betegeknek.

A belgyógyász rendszerben gondolkodik. Nem csak a részterületekre kíváncsi, hanem az egész szervezet működésére, így, ha szerteágazó panaszköre van és segítség kell feltérképezni a panaszok okát, illetve a képalkotó leletek, laboratóriumi paraméterek értelmezéséhez, bátran keressen fel.

Osztályos munkámnak köszönhetően általános rálátásom van a gyakori kardiológiai, gasztroenterológiai kórképekre, mint például a magasvérnyomás betegség, a hasnyálmirigy- és máj betegségei, refluxos panaszok. 
Személyes tapasztalatok alapján az inzulinigény nélküli, diétával karbantartható terhességi cukorbeteg (gesztációs diabéteszes) kismamáknak segíthetek a megfelelő étrend megtalálásában, illetve megtaníthatom, hogy kell a szükséges szénhidrát mennyiséget kiszámolni.

Tovább a szakrendeléshez >> Belgyógyászat