ortopedia csecsemo
ortopedia csecsemo csiposzures
ortopedia csecsemo csiposzures

Csecsemő csípőszűrés

Kedd:    17:00 – 19:00

baba-ultrahangos-vizsgalat

A PraxisPontban lehetőség van csecsemők
komplex csípőszűrésére rövid várakozási idővel.

Magánrendelőnk Székesfehérváron található, ahol ortopéd szakorvos végzi, mind a manuális vizsgálatot, mind az ízület ultrahang vizsgálatát. Mi a csípőszűrés jelentősége, miért van rá szükség? Magyarországon a csípőficam gyakorisága újszülötteknél 02-05% között van, lányok esetében kb. 4 x gyakoribb, mint a fiúknál. Nagyon fontos, hogy minél előbb diagnózishoz jussunk, mivel ha időben kerül felismerésre, akkor az enyhe csípőficam néhány hónap alatt eredményesen kezelhető. Kérje recepciós kollégáink segítségét!

ortopedia csecsemo

Mi a csípőszűrés jelentősége, miért van rá szükség?

Magyarországon a csípőficam gyakorisága újszülötteknél 02-05% között van, lányok esetében kb. 4 x gyakoribb, mint a fiúknál. Nagyon fontos, hogy minél előbb diagnózishoz jussunk, mivel ha időben kerül felismerésre, akkor az  enyhe csípőficam néhány  hónap alatt eredményesen kezelhető.

Dr. Szabó Gábor

ortopéd szakorvos

ortopedia csecsemo

Mikor végezzük el?

A vizsgálatot érdemes születés után közvetlenül, majd kb. 6 hetes korban, és ha szükségesnek látszik,
3-4 hónapos csecsemőknél  elvégezni.

ortopedia csecsemo csiposzures

Kiknél van szükség a vizsgálatra?

Ez a szűrővizsgálat mindenkinek ajánlott, hiszen semmi rizikója nincs!
Kiemelten nagy jelentősége van azonban, ha a családban bármilyen fejlődési rendellenesség,
csípőficam előfordult korábban.

ortopedia csecsemo ultrahangos csiposzures

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A PraxisPontban ortopéd szakorvos végzi komplex módon a manuális és ultrahangos vizsgálatot egyaránt. A vizsgálat a csecsemő számára teljesen fájdalmatlan, és mindössze néhány percet vesz igénybe. Először az ortopéd szakorvos szakszerűen átmozgatja az ízületeket, megvizsgálja a csípőket, majd ultrahang segítségével is képet kap az ízület fejlettségéről.

csecsemo csiposzures

Mi történik, ha csípőficamot diagnosztizálunk?

Ha időben kerül felismerésre, akkor az enyhe csípőficam néhány hónap alatt eredményesen kezelhető, ezért is van nagy jelentősége a szűrés elvégzésének. Ha későn kerül felismerésre a csípőficam, vagy elhanyagolt állapotban jut a gyermek orvoshoz, pl. 3-4 hónapos korában, akkor a terápia nehezebb, a gyógyulás hosszabb, és sok esetben műtéti beavatkozást igényelhet.

Értékeink

Hiszünk egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magán egészségügyi ellátórendszer megvalósításában. Szívügyünknek tekintjük a gyógyítást, egy hosszú távon működőképes rendszer kiépítését, aminek része a jövő orvos generációjának mentorálása, egyfajta műhelyként alapítottuk meg a PraxisPontot.