Dietetika

Rendelési idő: csütörtök 8.00-13.00-ig

Jelentkezés szakrendelésre:

Telefonos elérhetőség: +36 30 907 5235

E-mail cím: info@praxispont.hu

weboldal elérhetősége: http://www.praxispont.hu

Cím: Székesfehérvár, Dr. Koch László utca 13.

Rendel: Spindler Eszter Mercedesz

Spindler Eszter Mercédesznek hívnak, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán végeztem dietetikusként. Munkám célja, hogy megtanítsam az embereket a számukra legmegfelelőbb életmód kialakítására.

Egy pár szót arról, hogy ki is valójában az a dietetikus és mégis mit csinál. A dietetikus egy olyan szakember, aki az egészséges és a beteg személyek számára nyújt segítséget a számukra megfelelő táplálkozás kiválasztásában.

 

Feladatai közé tartozik a tanácsadás és a prevenció, vagyis az egyénre szabott korszerű táplálkozási irányvonal megismertetése. A táplálkozástudományt abból a célból alkalmazza, hogy segítsen mind az egészségeseken, mind a betegeken azáltal, hogy a táplálkozást a gyógyítás szolgálatába állítja. Felméri és megtervezi a tökéletes irányvonalat, ami a gyógyulást és az egészséget támogatja.

Fő tevékenységeim a betegség specifikus táplálkozási tanácsadás, mely során figyelembe veszem az életritmusodat, ételintoleranciádat, esetleges betegségeidet és az azokra szedett gyógyszereket.

 

A betegségek melyekkel bizalommal kereshetsz:

• emésztőrendszeri panaszok: Crohn-betegség, Colitis Ulcerosa, Irritábilis Bél szindróma, áteresztő bél szindróma, Cöliákia (gluténérzékenység), laktózérzékenység, tejérzékenység, szójaérzékenység, bármilyen ételintolerancia, és bármilyen bél érintettségű megbetegedés (puffadás, hasi panaszok, székrekedés, hasmenés, állandó teltségérzet).
• kardiológiai beteg, ha átesett szívinfarktuson, stroke-on és szükséges az életmód megváltoztatása, vagy ha családi hajlama van rá és szeretné megelőzni a bajt és tenni az egészségéért. Veleszületett szívbetegségek mellett is segítek az életmód kialakításában és a célok elérésében.
• hormon egyensúlytalanság esetén: pajzsmirigy alul és túlműködés esetén, ösztrogén dominancia miatt, várandósság elősegítéséhez
• anyagcsere betegségek esetén: cukorbetegség különböző formái esetén
• továbbá vesebetegségek, daganatos megbetegedések, testsúlycsökkentés, kismamák helyes táplálkozásának kialakítása, a megfelelő csecsemő hozzátáplálás módszerei.

Ha „csak” életmódot váltana is keress bizalommal, mert nem csoda diétát ígérek, hanem egy egész életen át fenntartható életmódot, melynek elsajátítása után, nem kell többet sanyargató kúrákba kezdeni, hanem csak élvezni, hogy bizonyos irányelvek betartásával élvezi az étkezéseit bűntudat nélkül.

Legyen fontos az egészsége, hiszen abból csak egy van, mindig lehet érte tenni, csak elhatározás és kitartás szükséges. De a segítségemmel úgy hiszem sikerülni fog. Tudom, hogy nehéz és olykor nem egyszerű. Én is halmozott vagyok ezen a téren, gluténérzékenységgel, inzulin rezisztenciával, pajzsmirigy alulműködéssel és policisztás ovárium szindrómával élek együtt, ehhez pluszba hozzá jön, hogy tejet sem fogyasztok. Úgy gondolom, fontos elmondanom, hogy teljesen átérzem a helyzeted, én születésemtől fogva az egészségügy része vagyok, így rengeteg tapasztalatom van. Ezek mellett kardiológia szempontból is van tapasztalatom, így tényleg széles palettán mozgok. Úgy gondolom ezek az események mind hozzá segítettek ahhoz, hogy a hivatásomat teljes egészében tudjam képviselni, és minél jobban tudjak segíteni az egészségügyi kihívással élő beteg személyeken.

Hangsúlyt fektetek a saját fejlődésemre is, hogy minél jobban tudjak segíteni a céljaid elérésében. Ezért folyamatosan képzem magam tanfolyamokon és szakkönyvekből.

Ha elnyertem tetszését, bátran keressen, várom a közös munkát!
Spindler Eszter Mercédesz dietetkus

 

Jelentkezés szakrendelésre:

Telefonos elérhetőség: +36 30 907 5235

E-mail cím: info@praxispont.hu

weboldal elérhetősége: http://www.praxispont.hu

Cím: Székesfehérvár, Dr. Koch László utca 13.